Onderhoud van houten vloeren

Vloeren laten schuren

 

 

 

 

 

Schuren van de houten vloer

Schuren geeft een mooie afwerking aan het oppervlak van uw houten vloer, herstelt de oorspronkelijke kleur van het hout en zorgt voor een “gepolijst” uiterlijk. Was, verzegeling en lak zijn bijzonder belangrijk voor houten vloeren, vooral als ze buiten liggen. Halfjaarlijkse inspectie op stof en vuil op moeilijk bereikbare plaatsen is uiterst belangrijk.

– Stof verwijderen – Het alternatief voor een bezem met een stijve borstel die wordt gebruikt voor het vegen van uw houten vloer, is een droge stofzuiger met een zacht hulpstuk. Dit is het nuttigste middel om stof en vuil van uw houten vloer te verwijderen en zal helpen om de oorspronkelijke schoonheid van het hout te behouden.

– Verwijder vuil dat zich op het hout verzamelt – Dit wordt gewoonlijk over het hoofd gezien, maar omdat stof en vuil sporen op het hout kunnen achterlaten, is het van essentieel belang voor het onderhoud van de houten vloer.

– Natuurlijk is het belangrijk om het oppervlak van de vloer grondig te reinigen voordat u het hout schoonmaakt. Het gebruik van een gespecialiseerd reinigingsmiddel voor houten vloeren is aan te raden voor het onderhoud van houten vloeren, mits het geen lelijke resten achterlaat op de vloer, zoals dat van water, en vermijd producten die een groene film achterlaten.

– boomsappen, ziektekiemen en ander vuil dat zich ophoopt in de vloer – de make-up van badoliën en de oliën van uw huid dragen bij tot de aankleding van uw vloer. Als ze onopgemerkt blijven, kunnen ze zich ophopen en aan de vloer kleven, wat een gevaar voor de gezondheid van u en uw gezin oplevert. De oliën hechten zich aan het deel van de vloer dat het vuilst is, dus het is essentieel om het vuil op de vloer te verwijderen voordat u de olie opnieuw aanbrengt.

– Vernis, Pgrolex PrepWest, Olie, was – Uw keuze voor de afwerking van een houten vloer hangt af van het gebruik dat u van plan bent van uw houten vloer te maken en de uitstraling die u wilt bereiken. Het afwerken van een houten vloer om deze voor te bereiden voor de productie van producten zoals nieuwe bijlhandvaten, meubels, tafels, coatings etc. U heeft een chemisch product nodig: met was geïmpregneerde olie of pray. Ontschilderen is ook een goed alternatief.

Houten vloeren moeten met zorg worden behandeld. Volg daarom deze eenvoudige stappen om de schoonheid van uw vloer te behouden:

– Schuur de vloer om vuil, stof, gruis of resten die zich de laatste jaren hebben opgehoopt te verwijderen.

– Vernis het hout met was, een olie die speciaal is gemaakt om het vuil van uw houten vloer op te nemen. Neem voor meer gedetailleerde instructies contact op met de fabrikant van uw houten vloer als u een nieuwe vloer gebruikt.

– U kunt reinigingsmiddelen voor houten vloeren kopen in uw plaatselijke bouwmarkt. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met het hout en geen chemische resten achterlaten op de vloer. Deze producten mogen geen was of olie bevatten om uw houten vloer te verzegelen.

– Natuurlijk, bescherm de afwerking door er een goede kwaliteit scotch finish op te smeren.

Extra onderhoudstips:

– Maak de vloer dagelijks schoon, van tijd tot tijd is dit een goede gelegenheid om vuilophopingen te verwijderen. Gebruik na het schoonmaken een schone vochtige mop.

– Probeer de afwerking van uw vloer te beschermen met een was, die coatings achterlaat op het hout die het beschermen. Bescherm dit om de paar jaar met een seal coat.

– Reinig, was en verzegel uw vloer regelmatig om hem te beschermen.

lees meer/;

Vloer schuren Rotterdam

Vloeren laten schuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.