Het leven is puur leven

Medium Zoetermeer

 

Heb je soms het gevoel dat je leven voorbij is? Heb je het gevoel dat je vol angst zit en dat alles en iedereen bedolven is onder iets anders in je leven? Of is je leven vol geluk en opwinding? Zo ja, waarom zou je je dan zo ongelukkig voelen?

Het antwoord is simpel! Het is omdat je niet bewust en met bewust zijn leeft. Je kunt al het geld hebben, het huis en de auto, maar als je je niet gelukkig voelt, dan brengt al die materiële rijkdom ons niet het ware geluk. Een boom ligt daar immers niet omdat hij vol vreugde is. Hij ligt daar niet omdat hij vol bladeren is, omdat hij vol aarde en voedende levenskracht is. Ligt hij daar vanwege het zonlicht en de voedingsstoffen, of ligt hij daar omdat hij vol levenskracht is?

Dus wat is waar geluk? Echt geluk is pure levenskrachtstroom, vibratie, expansie en geluk. Het is de vreugde van het leven, de opwinding van het leven. Het is de kennis van de vrijheid die je hebt om te leven in geest, lichaam en spirit.

Velen van ons zijn echter getraind om onbewust te leven. We hebben grotendeels geleerd om uit te kijken naar wat we willen en niet van de schommel te vallen door met een willekeurig oog naar elkaar te kijken en onbewuste gedachten onze waarnemingen te laten kleuren. Zo worden we altijd teleurgesteld. We raken ontmoedigd als we diegenen zien die hun leven hebben verloren door ongelukken of ziekten. Wie wil er dan in contact komen met zo’n ongelukkig persoon? Als dit gebeurt, kunnen onze onbewuste eetgewoonten destructief worden voor onze spiritualiteit, omdat we de onderliggende oorzaak en de redenen voor ons verdriet niet herkennen.

Deze manier van leven kan een gevoel van leegte, depressie, en eigenlijk niets creëren. Wat zijn nu de oplossingen? Wel, we kunnen beginnen met opnieuw te leren bewust te leven en dan ons leven opnieuw te beginnen door aandacht te besteden aan elke gedachte, elk woord en elke handeling. Zolang we leven, zijn er mogelijkheden om dagelijks iets te creëren om geluk en vreugde te creëren. Ik herinner me dat ik een artikel las van een vrouw die vele jaren in Vermont heeft gewoond. Ze wandelde graag en iedereen die haar tegenkwam, merkte haar op terwijl ze van gebouw naar gebouw liep. Het interessante was dat ze soms recht in een VOOR haar gebouw liep. Iemand vroeg haar eens hoe ze in staat was te blijven lopen en ze zei dat ze gewoon op haar eigen voeten lette. Als ze op een aanraking met haar linkervoet kwam, merkte ze dat gewoon op en keek om.

Als je aandacht schenkt aan je eigen voeten, kun je aandacht schenken aan de kwaliteit van je leven en aan de kwaliteit van de mensen in je leven. Dit is geen toeval en dit is geen spelletje. Het is ook niet de bedoeling om mensen neer te zetten, alleen maar omdat zij degenen zijn die je verdrietig of ongelukkig maken. Het is eerder bedoeld om je eraan te herinneren dat je aandacht moet besteden aan je eigen fundament en het fundament van je leven. Je geestelijke structuur lijkt veel op de fundering van een huis. De meeste mensen besteden zelden aandacht aan hun fundering. Het is alsof je ervoor kiest om de fundering van het huis geen water te geven of te trimmen. Tellen we gewoon de jaren die voorbij zijn gegaan en kiezen we ervoor om de fundering water te geven of te trimmen? Natuurlijk niet. Hetzelfde geldt voor ons geestelijk fundament. We moeten bewuste gedachtenpatronen creëren die je zien wandelen en leven in bewustzijn, waar je ook bent, in elke situatie.

Dit is het geheim: aandacht schenken aan wat er om je heen gebeurt, zodat je je opgewonden en vol leven kunt voelen en diepe dankbaarheid en verwondering kunt uiten over de vele wonderen van je leven. Ik sluit af met een citaat. “Begin elke dag met je hart te vullen met welwillendheid jegens jezelf en wees dan bezorgd dat iemand anders zich net zo voelt als jij.” anoniem.

Lees meer:

Zelfbewustzijn

Hormoonbalans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.