Hoe service problemen te identificeren

Installatiebedrijf Rotterdam

 

Installatieproblemen lijken veel op persoonlijke problemen. De eerste stap is het herkennen van de symptomen van het probleem. De tweede stap is het bedenken van een oplossing, die een visuele weergave van dat probleem zal zijn. De derde stap is een subtiele, of vaak niet zo subtiele, uitnodiging aan het installatiebedrijf om te beginnen met het aanbieden van hun diensten.

Hoe ga je te werk om serviceproblemen te identificeren? Je begint met observeren. Dit betekent niet dat je je hand over de schouder van je collega moet leggen en elkaars lichaamstaal moet observeren. Er zijn veel hulpmiddelen voor observatie die gemakkelijk beschikbaar zijn. Enquêtes op de werkplek, instant messaging systemen en dergelijke sociale hulpmiddelen hebben de aard van onze manier van zaken doen veranderd. Iedereen is meer dan ooit met elkaar verbonden. Wanneer u uw dienstverlener observeert, zult u op zoek zijn naar informatie die u in staat zal stellen te bepalen of u gewoon een persoonlijkheidsconflict hebt of dat u moet doorgaan met de installatie. Als u echter zelfs maar het kleinste symptoom van een probleem waarneemt, moet u het effect ervan niet onderschatten. Al snel zult u de vaardigheid van het identificeren van serviceproblemen onder de knie hebben. Onmiddellijk. Met een computer en internetverbinding.

De tweede stap is hoe u het serviceprobleem zult aanpakken. Een goede dienstverlener zal een proactieve rol spelen bij een probleem in plaats van het te verhelpen. Een aannemer kan bijvoorbeeld op een bouwplaats aankomen en scheuren in een leiding opmerken. Een goede monteur en een goed servicebedrijf zullen teruggaan naar de bouwplaats en de bron van het probleem lokaliseren en ontdekken om een oplossing te vinden die voor iedereen werkt. Dit geldt ook voor een installatiebedrijf.

De derde stap is een zelfverzekerde manier om je gevoel uit te drukken. Door verbaal commando te hebben, communiceer je autoriteit en vertrouwen. De derde stap moet een onstuitbaar positieve zijn die zeer positief of uiterst negatief kan zijn, afhankelijk van hoe men de feedback ontvangt. Bijvoorbeeld, iemand kan zeggen, “Dit is een ramp.” Als je reageert, “Wow, dat is een probleem!” weg van de bouwplaats, denk je misschien bij jezelf, “Auw, het is goed dat niemand hierdoor gewond is geraakt of gered is!” Als u echter positief reageert, zult u zich goed voelen over de kwestie.

Garantiekwesties spelen op een andere manier. Als u geen goed gevoel hebt over de kwaliteit of de betrouwbaarheid van de diensten, dan zult u onmiddellijk een proactief gesprek moeten voeren. Hoe kunnen de problemen zonder problemen worden opgelost? Het antwoord moet liggen in de onderhandeling over de professionele en persoonlijke verwachtingen van de prestaties. Ik heb verkeerde reparaties gezien en gehoord, ondermaats vakmanschap, gebrek aan veiligheid en ga zo maar door. Maar wat ik veel, veel meer heb gezien zijn de juiste antwoorden die totaal verkeerd zijn en die een professioneel servicebedrijf zou bekijken en evalueren. Het installatieproces daarentegen, vanuit mijn perspectief, zou ik gewoon kunnen praten en aangeven aan een bedrijf dat ik heb ingehuurd om de reparaties uit te voeren, of zij een leiding opnieuw kunnen bedraden, een sublijnkabel kunnen vervangen, enz…

De vierde stap is een proactieve manier om uw verzoek voor te leggen. In het vorige voorbeeld, als ik vorig jaar een 06rie moet hebben, had ik er specifiek kunnen komen omdat er een cruciale factureringskwestie was. Daarvoor had ik al een persoonlijke film gehad om het leidingwerk opnieuw te doen. Dit is voor mij een proactief iets. Je kunt zeggen dat je een door de rechter bevolen kanaalinstallatie wilt, of je kunt een dienstverlener een flater laten slaan en zonder schriftelijke instructies al het werk laten doen.

De vijfde stap is wat ik levering zal noemen. Als een bedrijf een blockbustertruck niet wil laten voorrijden of afleveren, of een klant in het pand van een klant negeert, vraag dan of uw dienstverlener een schema heeft van mensen aan wie hij moet leveren. Het probleem kan resulteren in een deal of een service-oplossing. Soms stellen bedrijven bijvoorbeeld een deadline en specificeren ze op hun website precies wanneer ze een bureau/kantoor bij de klant zullen afleveren. In gewoon Nederlands zou dit een IT-bezoek door alle gekwalificeerde volwassenen moeten omvatten en vijf minuten voor communicatie. Als het bedrijf alles onder de zon doet, zal dit meer geld besparen en veel snellere resultaten opleveren.

De vijfde stap komt erop neer dat men zich ervan vergewist dat het bedrijf een budget heeft en dat er tijd is om al het werk te doen. Als dit het geval is, begin dan met het inplannen van de tijd. Hoe verder in het project het budget brozer wordt, hoe onmogelijker het zal zijn om extra te betalen en projectstappen te zetten. Begin vroeg met de herziening en planning, zorg dat het goed komt of kies een nieuwe dienst.

De laatste stap voor elke serviceoplossing moet zijn ervoor te zorgen dat het team over voldoende expertise beschikt. Werk dus met een professioneel service solution bedrijf dat een team heeft samengesteld met een breed scala aan vaardigheden en ervaring. Zoals hierboven vermeld, is bekend dat ondermaats werk van dienstverlenende bedrijven van lage kwaliteit gevaarlijk is, dat contracten worden verspild en dat er nooit een schriftelijke brug is geweest om de gevolgen te roeren. In mijn ervaring, als een persoon is het revalideren van de hoeveelheid geld, patiënt onproductieve symptomen, is er de lijst van problemen hierboven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.