Wooden Floor Maintenance

Houten vloer schuren

 

 

 

 

Schuren – Dit is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces voor houten vloeren en het belangrijkste voordeel ervan is dat het de vloer een schoon, fris uiterlijk geeft. Schuren verwijdert dof, korrelig vuil en geeft de houten vloer een hoogglans. Stofdeeltjes verzamelen zich in de buurt van de vloer, dus gebruik een stofzuiger – een lange plank van plastic dozen gevuld met zand dat wordt aangetrokken door de houtkorrels van het geschuurde hout creëert een stofvrije omgeving voor verontreinigende stoffen.

Schuurpapier is een schuurmiddel en schuurt dus op de voegen en de nerven van het houtoppervlak. Als gevolg hiervan zal het schuren van de gehele vloer de zielenbindende hars verminderen. Of als alternatief voor het verzegelen van de planken houten vloer met een kostbare sealer in de eerste fase van het refinishing proces, gebruik een op waterbasis of zelfs tung olie.

Door schuren in combinatie met oliën ziet uw houten vloer er weer als nieuw uit.

De verlenging van de levensduur en het uiterlijk van gemeubileerde kamers, deuren en lijstwerk hangt grotendeels af van de manier waarop zij werden afgewerkt en ook van de manier waarop zij worden onderhouden, niet alleen in de eerste stadia maar gedurende vele jaren daarna De levensduur in kasten kan worden verlengd door schuren, schoonmaken en opnieuw in de olie zetten.

Lak voor houten vloeren (en parketvloeren)

Lak is een synthetische buitenverf die in de juiste kleur bij het houtoppervlak wordt getint, machinaal wordt aangebracht en snel droogt. De kleurtint en het gehalte kunnen zo weinig als 15 mat zijn en de VOC’s in veredelde afstand bewerken. Deze lage VOS springen uit een nieuw hout of gips afwerking, die een hoge waterbestendigheid ( gustiat recuperatieve of speciale lak bedoeld voor hout. Vernissen zijn over het algemeen op waterbasis. Het beste van alles is dat ze ook milieuvriendelijk en opmerkelijk duurzaam zijn.

Hardhouten vloeren.

Nog maar een paar jaar geleden was een houten vloer een luxe die alleen de zeer rijken zich konden veroorloven. Nu, in commerciële zin, is het bijna een noodzaak. De reden is eenvoudig: eigenaars van een houten vloer moeten zich wat meer bewust zijn van het onderhoud van hun dure vloer. Ze moeten regelmatig stofzuigen, dweilen en vegen met een standaard vochtig dweilmiddel van goede kwaliteit. Luwe of schuine oppervlakken moeten worden gepolijst met waterafstotend middel of een gespecialiseerde houtpolish.

Wat als u houten vloeren heeft?

Bij elk houtproduct is er een onderhoudsrichtlijn te volgen. Bij loszittende planken moeten de onderliggende balken worden gecontroleerd en gladgestreken. Losse planken hout bieden echter een gelegenheid om te beitsen, lakken, verven en af te werken. Er is weinig dat kan worden gedaan om de variatie van hout van onderaf te verbeteren.

Een paar onderhoudspunten zijn mogelijk. De goede kwaliteit waterafstotende vuilafstotende middelen blijven chemisch afstotend voor de meeste oppervlakken, reinigt met water en is gemakkelijk in een ruimte te verspreiden. Een goede stofzuiger is het belangrijkste hulpmiddel om uw vloer schoon te houden. Een extra laag stofdicht materiaal kan beschermen tegen vuil. Probeer af en toe de meubels op te tillen.

We zouden nog veel meer schoonmaaktips uit u kunnen krijgen, maar dat is zo’n beetje alles wat we vandaag bedacht hebben. De belangrijkste dingen om te onthouden bij het onderhouden van een houten vloer zijn het nemen van preventieve maatregelen en niet op de vloer te gaan staan om schoon te maken. Niet de bezem oppakken, tenzij je hem geschikt vindt voor de klus. Het is alsof je het feest over de vloer rolt…

lees meer:

Vloer schuren Rotterdam

Vloeren laten schuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.