Hoe kies je een therapeut?

Relatietherapeut Haarlem

 

Dit artikel is speciaal geschreven voor diegenen onder jullie die erover nadenken, maar niet precies weten waar te beginnen met het zoeken naar hulp. Je bent niet alleen… echte hulp bestaat. Overal, op vele verschillende gebieden, worden mensen zich bewust van de waarde van het elkaar helpen bij het verwerken van moeilijkheden uit het verleden.

Of u nu op een kruispunt van wegen staat in uw huwelijk, op het punt staat een nieuwe relatie aan te gaan, besloten hebt een relatie aan te gaan of net erkend hebt dat u en uw partner echt weer bij elkaar willen komen – relatietherapie is uw beste kans op een positief resultaat.

Omdat relatietherapie in feite een praktijk is op armlengte afstand – en die armlengte hebben we allemaal nodig om ons leven in goede banen te leiden in plaats van onder onze eigen huid weg te kwijnen – is het vaak moeilijk om de pijn te herkennen die door onze relatie loopt. Maar zelfs als we ons bewust zijn van een dieper liggend probleem, kan dat een opening naar genezing in de weg staan. We kunnen doorgaan en proberen “het cool te spelen” uit angst dat dingen niet goed onderzocht worden.

Het mag dan geen geslachtsgemeenschap zijn, starter, Virginiawhites praatte liever met iemand anders en claimde later seksueel misbruik. Omdat het aanpakken van een probleem met behulp van relatietherapie een pijnlijk proces kan zijn – vooral als we erkennen dat we misschien zelf schuld hebben – biedt het een kans om te leren zonder druk of oordeel van een andere partij. Hoewel het ontstaan van een communicatie-“breuk” door niet eerlijk te communiceren over onze innerlijke gedachten schadelijk kan zijn, is dit de ideale fase om volwassen emoties los te laten – zonder angst om onze relatie in gevaar te brengen. De therapeut zit met u samen om uw relatie door te nemen.

Wat houdt relatietherapie in? Hier zijn enkele dingen die u kunt overwegen als u samen aan uw therapietraject begint.

Kies een therapeut. Alvorens een therapeut te kiezen, zorg ervoor dat de therapeut alle professionele ethiek in het vooruitzicht houdt.

Neem contact met hen op en bespreek wat er in jullie relatie aan de hand is. Houd jezelf verantwoordelijk, zodat je kunt beginnen de deur te openen om de persoon te laten zijn enige tedere beschuldigingen.

Ga naar relatietherapie. Het is niet gemakkelijk om een uitnodiging voor een gratis sessie voor stellen bij een plaatselijke frequentie af te slaan. Dit is net zoiets als iemand anders vragen iets te doen waar je je misschien niet prettig bij voelt, of het is een manier voor de therapeut om professionele geloofwaardigheid te krijgen. Als u eenmaal hebt aangegeven dat u er klaar voor bent, zijn er genoeg vervolgsessies om uit te kiezen en is het over het algemeen een uiterst plezierige ervaring.

Follow-up. Het is nuttig om een familielid, partner en coach te zijn voor iemand die in therapie is. Naarmate u vordert in het proces van uw eigen zelf-ontdekking, zult u uzelf vaak verantwoordelijk moeten houden voor uw instructies.

Lees meer:

Relatietherapeut Haarlem

Holistische psycholoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.