De waarde van een eigendom

Taxateur inboedel

 

 

 

 

Taxatie

Taxaties worden uitgevoerd door een gediplomeerd beroepsbeoefenaar of iemand die een opleiding op dit gebied heeft gevolgd door het bestuderen van de praktijken die van invloed zijn op het bepalen en valideren van de marktwaarde van het onroerend goed. Het is waardevol om een deskundige uw huis te laten taxeren en het te vergelijken met een huis van vergelijkbare gewichten dat onlangs in de buurt is verkocht. Er zijn verschillende factoren die de waarde van een woning bepalen, zoals hieronder vermeld:

1. Marktwaarde van andere huizen in de omgeving – De marktwaarde van het huis is anders dan de werkelijke marktprijs van het huis. Deze prijs moet op vergelijkende wijze worden vastgesteld.

2. Woonlasten en comfort – De waarde van hoeveel het kost om in een huis te wonen is belangrijk, omdat pas na vergelijking van de lasten in andere huizen en berekening van het comfort in een soortgelijk huis. De kosten van levensonderhoud in een concurrerend punt van wonen zal ook bijdragen aan de waarde van een huis.

3. Bevolkingsgroei in het gebied – Dit kan ofwel verhogen of verlagen van de waarde van een bepaald onroerend goed. Het groeipercentage op een locatie zal de waarde van het onroerend goed doen stijgen of dalen, aangezien het gebaseerd is op de bevolkingsgroei in het gebied.

4. Vergelijkbare woningen – Door te kijken naar de vergelijkbare huizen of woningen die te koop staan, kan de waarde van het huis worden geschat. Hoe deze vergelijkbare woningen van elkaar verschillen, bepaalt de waarde van het huis. Vergelijkbaar in uiterlijk, waarde en rol, zoals bijvoorbeeld huizen in dezelfde plaats van verschillende categorieën zullen niet exact dezelfde waarde hebben om dezelfde reden.

5. Hybride analyse of A/ films – De waarden van een bepaald onroerend goed kunnen worden afgeleid door rekening te houden met recente tendensen op de markt. De werkelijke waarde van een bepaald onroerend goed zal derhalve afhangen van de wijze waarop de huidige trend op de markt de onderhandelingen beïnvloedt.

6. Listing price – Dit is de initiële vraag voor het onroerend goed, die meestal lager is dan de werkelijke prijs, onderhandeld. Dit is echter onderhandeld en binnen de specifieke richtlijnen die door de verkoper van het onroerend goed.

7. Verkoopovereenkomsten – In de verkoopovereenkomst wordt onderhandeld over de definitieve prijs en de voorwaarden die al dan niet in de definitieve prijs moeten worden opgenomen. Zij omvat ook een of beide andere partijen, de hypotheekgever en de hypotheeknemer. Gewoonlijk verstrekt een bank de hypothecaire lening. De aanbetaling van de koper wordt gewoonlijk door de bank bewaard als een soort verzekering dat de koper zal betalen, voor het geval de koop niet doorgaat.

Factoren die de waarde van onroerend goed beïnvloeden

1. Locatie en lokaliteit – De waarde van een onroerend goed wordt beïnvloed door de locatie. De waarde van een woning in de buurt van een meer, zwembaden, commerciële centra, scholen, hogescholen, zal waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer in de buurt van een bos, lege site, dorp, weg, ongebruikte site, enz. Hetzelfde is het geval met een woonhuis in een chique woonwijk of in de buurt van een industrieel, commercieel centrum.

2. Buurt – De waarde van een onroerend goed wordt ook bepaald door de buurt waarin het zich bevindt; een plaats die dicht bij het station ligt, zal waarschijnlijk meer geld kosten dan een eigendom dat een paar kilometer van het station verwijderd ligt.

3. Commercieel belang – De waarde van een huis dat in het centrale zakendistrict van een stad ligt, zal hoger zijn dan een soortgelijk huis dat niet in het centrale zakendistrict van de stad ligt, uiteraard omdat de transportkosten hoger zullen zijn.

4. A/B PL – De verkoopprijs van een onroerend goed is gewoonlijk hoger dan de A/B PL-waarde van het onroerend goed, omdat a/b PL in de buurt van het onroerend goed was gelegen, waardoor de waarde ervan werd opgedreven. A/B PL bevinden zich echter altijd in de nabijheid van een te verkopen onroerend goed.

lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.