De voordelen van Mindfulness Meditatie

Stiltedag mindfulness

 

Hieronder volgen enkele van de krachtige effecten van meditatie op lichaam en geest.

De voordelen van Mindfulness

Regelmatig mediteren kan de concentratie, het geheugen, de alertheid, het energieniveau, de stemming, de emoties en de algehele gezondheid verbeteren.

Onderzoek

Voor het eerst hebben medische onderzoekers ontdekt dat meditatie de werking van het immuunsysteem kan veranderen. Dit zou kunnen resulteren in een afname van hormonen die in verband worden gebracht met de ontwikkeling van hartziekten en psychologische en fysieke angst.

Mindfulness Meditatie voor Psychologische en Fysieke Stress

Recent onderzoek aan de Universiteit van Wisconsin heeft uitgewezen dat een drieweeks programma van mindfulness-meditatietraining blijvende positieve effecten had op mensen met depressie, angst en spanningshoofdpijn. Deze bevindingen kunnen implicaties hebben voor meer traditionele zorgtoepassingen.

De voordelen van Mindfulness Meditatie voor Emotionele en Mentale Stress

Ander onderzoek wijst uit dat meditatie een positief effect kan hebben op de stemming en het emotioneel welzijn. Emotionele aandoeningen zoals angst en paniek kunnen baat hebben bij de positieve effecten van meditatie.

gekust door:

elist

kloosterleraren die ledematen van de Perzen cavel.

De laatste jaren is er een verband aan het ontstaan tussen mindfulness-meditatie en positieve gezondheid. Op het eerste gezicht komt mindfulness meditatie de gezondheid en de levensduur ten goede.

Bedankt voor de kans om Herinneringen aan het verleden.

Het was een eer en voorrecht om het klooster te bezoeken tijdens een recente reis naar kitne BC over de amplitude van mindfulness bewustzijn.

Onlangs is een mindfulness onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Mindfulness in mei 2016, is de twaalf maanden durende floatation studie oogstte deze significante resultaten.

Ik zal over dit inzicht nadenken, u mijn interpretatie vertellen, en mijn ervaring met anderen delen.

Onmiddellijke verlichting van stress

Onlangs liep ik na het werk mijn kantoor binnen en ging achter de computer zitten om mijn rekeningen te betalen… De telefoon ging gestaag over en het kostte me een hartslag adem voordat ik opnam. Mijn eerste instinct was om naar mijn kantoor te rennen en in paniek te raken. Maar ik pauzeerde om uit te zoeken waar de fout zat. Ik open een nieuw programma op mijn mobiele telefoon; mijn Gezonde Homepage staat open. Toevallig had ik twee programma’s gebruikt die psychologen aanraadden; Mindfulness en Focused Attention

Meditatie kostte niet meer moeite. Het is geen magie. Als ik mijn telefoon aanzet, hoor ik de ring en kijk hoe ze reageren. Het is een onzichtbare gremlin op mijn mobieltje. Meestal is het interessant. Maar deze dag, terwijl ik me gelukzalig concentreerde op de taak om mijn rekeningen te betalen, merkte ik de gremlin op en dat startte een snelle sneeuwbal die steeg tot hoge niveaus van angst.

Ik ben een professionele levenscoach en heb duizenden mensen met hetzelfde probleem behandeld. Hij kwam meerdere keren per dag in mijn kantoor en huilde over de hele vloer. Hij vertelde me dat hij elke dag een kwart wodka dronk en het gevoel had te willen sterven.

Mindfulness Meditatie voor lichamelijke pijn

Ik werk met een klinisch psychologe die een Alzheimerpatiënt is, we zijn opgewonden over haar vooruitgang, maar ook over haar naderende ondergang.

Mijn opdracht voor deze maand is haar te helpen haar tegenstrijdige of sterke gevoelens over haar behandeling en de op handen zijnde medicatie te verhelderen. We spraken af dat we elkaar één keer per week een half uur aan de telefoon zouden spreken. Na het gesprek van een half uur deed ik de deur van mijn kantoor op slot, legde mijn mobiele telefoon weg en ging op de veranda van mijn kantoor zitten. Daar sloot ik mijn ogen en verplaatste me in haar geest en lichaam, terwijl ik de woorden “Ik hou van je” telde.

Lees meer:

Burn out behandeling Amsterdam

Yoga retreat 1 day

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.